Jom Bisnes

Kenapa pilih neesa as your mentor?
Bukan senang nak menjadi seorang leader mahupun mentor. Hati kena kental, sentiasa berfikiran positif. Kalau kita belajar tentang kepimpinan ada tiga jenis gaya kepimpinan 
1. Demokratik
2. Autokratik...
3. Lessure Faire (ntah la betul x ejaan)Tiga tiga nie kadang kadang perlu diaplikasikan pada waktu yang berbeza. Sebab ada kebaikan dan kelemahan. 

Saya ada anak bisnes namanya Ern. Tapi beliau tak la amalkan bisnes cuma menjadi ahli di bawah naungan legasi elegant rich. Beliau mengamalkan minum esp. 


1. Kepentingan menjadi ahli 


Akan mendapat harga yang lebih jimat berbaloi baloi malah boleh beli sendiri untuk kekerapan penggunaan. Malah kalau beli lebih 200uv untuk bulan depan sudah ada cash bonus akan masuk dalam akaun bank anda. Siapa yang nak beri kan. Anda akan dapat kesihatan optimum malah dapat cash bonus lagi. 


2. Nak mendapatkan konsultansi 

Bukan semua orang akan menjadi rajin untuk follow up. Dengan Neesa Halim anda akan sentiasa ditanya bagaimana progress kerja anda. Macam yang saya ada post sebelum ini, anda diskaun kan makan supplement anda maka anda akan mendapat diskaun dalam mengoptimumkan kesihatan anda. 
Setiap individu mempunyai tahap kesihatan yang berbeza contohnya lelaki berbeza cara pemakanan dengan wanita. Seorang suami memerlukan zat nutrisi yang berbeza dengan seorang isteri. Begitu juga dengan anak anak kecil. Zat zat nutrisi yang perlu ditopup juga berbeza. 


Begitu juga lah dengan Ern sebab dia memerlukan tenaga untuk menyusu keran seorang wanita yang bekerja dan pada masa yang sama mempunyai anak memerlukan tahap tenaga yang optimum. 


Apa hebat saya untuk dipilih sebagai mentor? 


 1. Jiwa kena kental
2. Hati kena terbuka
3. Nak berjaya kena usaha
4. Amalan kerohaniaan diutamakan 
5. Checklist diberi kena penuhkan untuk berjaya
Nie antara yang perlu ada pada mentee saya 


Chayok chayok k!!


#ejazG3 #tsunamishaklee #shakleeeffect #mentormentee #shakleeshahalam #shakleeklang#businessshaklee #bisnesonline

Neesa Halim
0133638180

0 comments:

Post a Comment